Germania ar putea primi primele avioane F-35 începând cu anul 2026. Decizia aparţine Berlinului dacă semnează sau nu contractul cu Lockheed Martin

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentanţii companiei americane Lockheed Martin au declarat miercuri că ar putea livra primele avioane de luptă F-35 către Germania în 2026 și se așteaptă ca aceste aeronave de generaţia a V-a să fie comandate de tot mai multe state europene, în special de Grecia şi Republica Cehă.

Lockheed Martin a accelerat negocierile privind semnarea unui contract cu Germania pentru achiziţia unor avioane de luptă F-35 Lightning II, a declarat un director executiv al companiei americane. 

"Veți auzi mai multe despre asta în curând", a declarat J.R. McDonald, vicepreședinte în cadrul companiei americane Lockheed Martin, jurnaliștilor prezenţi la o conferință de presă la Expoziția Internațională de Aviație ILA Berlin 2022.

În același timp, primele avioane F-35 comandate de Germania, pentru a înlocui flota de avioane Tornado, ar putea fi livrate începând cu anul 2026, în funcție de rezultatul discuțiilor cu guvernul de la Berlin, a precizat McDonald.

Citeste si: Grecia şi Republica Cehă sunt interesate să achiziţioneze avioane de luptă F-35

Reprezentantul companiei americane a precizat că Lockheed Martin se află acum în etapa de negociere în care încearcă să înţeleagă cerințele Berlinului în privința achiziţie unor aeronave F-35.

Companiile germane, inclusiv producătorul de motoare MTU, analizează în prezent modul în care s-ar putea implica în program prin furnizarea de piese sau asigurarea întreținerii, a adăugat McDonald.

Potrivit Aviation Week, Germania a precizat în martie 2022 că este interesată să achiziţioneze avioane de vânătoare americane F-35, construite de Lockheed Martin, pentru a înlocui flota de avioane multi-rol Tornado a Forțelor Aeriene Germane. Tornado este singurul avion militar german capabil să transporte bombe nucleare americane B61, depozitate în Germania, în cazul unui conflict.

McDonald, fost pilot de F-15 al USAF, a declarat că Lockheed caută să definească exact de câte avioane au nevoie Forțele Armate Germane, când au nevoie de ele, de ce pregătire au nevoie și cu ce arme doresc să vină echipate aceste aeronave.

McDonald a spus că Lockheed Martin speră să aibă documentația gata privind încheierea unui acord de achiziţie până în toamnă, când se va întoarce la Berlin pentru semnare.

Executivul Lockheed a subliniat că cererea Germaniei a fost pentru avioane F-35 în configurația cea mai avansată Block 4 - care este încă în dezvoltare.

Reprezentantul companiei americane a declarat că în cazul Germaniei negocierile şi discuţiile se derulează mult mai repede decât în cazul altor state, dar, în ciuda presiunilor exercitate asupra Berlinului pentru a spori cheltuielile pentru apărare, nu va exista nicio scurtătură în privinţa livrărilor. Cu alte cuvinte, Lockheed Martin respecta ordinea în care au fost semnate contractele de achiziţie pentru avioane F-35 cu alte state şi nu nevoie curente ale Germaniei.

Este de aşteptat ca Germania să achiziționeze aproximativ 35 de avioane F-35A pentru ca Forţele Aeriene Germane să aibă o flotă de avioane care va prelua misiunea de descurajare nucleară a aeronavelor Tornado 

Potrivit publicaţiei Aero Time, Lockheed Martin intenționează să livreze 148-153 de aeronave în acest an și să crească ritmul producţie la 12-13 avioane de luptă pe lună, a precizat McDonald. Până în prezent, au fost livrate în total aproximativ 810 avioane de luptă F-35. El a precizat că, numai în ultimul an, patru țări au cerut în total 223 de avioane F35.  

McDonald a prezis, de asemenea, că peste 550 de F-35 vor opera în Europa până în 2035, față de 128 câte sunt în prezent. El a spus că este conștient de dezbaterea privind autonomia europeană apărării, dar a subliniat că 25% din piesele pentru avionul F-35 provin din Europa și că orice client european poate solicita ca avionul să fie livrat de pe linia de asamblare și de verificare din Italia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel