Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este afectată de atacurile Rusiei. Germania a livrat deja 2.430 de generatoare

Foto: Serviciul de Urgență al Ucrainei, Serhii Kruk
Foto: Serviciul de Urgență al Ucrainei, Serhii Kruk

Germania a furnizat deja Ucrainei cel puțin 2.430 de generatoare pentru a compensa parțial distrugerea infrastructurii energetice ucrainene de către Rusia.

Ministrul ucrainean Denis Șmâhal a estimat că loviturile Rusiei cu rachete și drone au afectat aproape 50% din rețeaua energetică a Ucrainei.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Germaniei, au fost furnizate până acum peste 2 mii de generatoare electrice. Municipalitățile ucrainene folosesc aceste dispozitive, de exemplu, pentru a încălzi populația. De asemenea, sunt utilizate pentru funcționarea stabilă a spitalelor, a unităților sociale și a utilităților de apă, scrie „Adevărul european”, care citează Spiegel

Potrivit propriilor declarații, Ministerul Federal al Economiei din Germania asigură, printre altele, 40 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului energetic ucrainean.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, s-a stabilit deja că 12 milioane de euro vor merge pentru aprovizionarea cu energie a orașului Lviv și a altor municipalități ucrainene în 2023.

Societatea pentru Cooperare Internațională (GIZ) va achiziționa încă o mie de generatoare pentru municipalitățile ucrainene.

Măsura Germaniei nu este una singulară. Spania a anunţat sâmbătă că a trimis alte 14 generatoare electrice în Ucraina, unde atacurile ruse împotriva infrastructurilor energetice au lăsat numeroşi ucraineni fără curent electric şi fără apă caldă în pragul iernii, arată și Agerpres.

De asemenea, Lituania a anunțat măsuri similare. De la începutul războiului din Ucraina, companiile energetice lituaniene au transferat în țară 12 generatoare de diferite capacități, peste 130 de tone de combustibil și spumă pentru stingerea incendiilor.

În plus, în viitorul apropiat se așteaptă transferul altor 250 de transformatoare și 160 de generatoare.

UE a furnizat 500 de generatoare prin intermediul mecanismului de protecție civilă, iar alte 300 de generatoare au fost finanțate prin intermediul ajutorului umanitar. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel