Forțele Aeriene Ucrainene au doborât alte trei avioane ruseşti Su-34: Ruşii au pierdut 13 aeronave în mai puţin de o lună

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Ucrainene au distrus trei avioane ruseşti de vânătoare-bombardament Sukhoi Su-34 pe frontul de est. Forțele Ucrainene au doborât un alt avion de atac Su-34, a anunțat comandantul-șef Oleksandr Sîrskîi la 29 februarie, la câteva ore după ce Forțele Aeriene Ucrainene au anunțat că un Su-34 fusese doborât în cursul nopții.

Primul Su-34 a fost doborât la ora locală 1 a.m. în direcția est, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene Un alt avion Su-34 a fost doborât în jurul orei locale 9 a.m. Avioanele au fost doborâte "în direcțiile Avdiivka și Mariupol", a precizat Sîrskîi.

Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au doborât joi alte trei avioane de vânătoare-bombardament rusești Su-34, ajungând la un total de 12 avioane Su doborâte în ultimele 13 zile și la 13 avioane rusești în total, inclusiv un avion radar A-50U.

La primele ore ale dimineții, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleshchuk, a raportat doborârea primului avion de vânătoare-bombardament în direcția est. 

"Astăzi, 29 februarie, este o dată care are loc o dată la patru ani, dar este deja o zi obișnuită pentru ruși prin pierderea unui alt avion. Minus un Su-34 în direcția est!". a transmis comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleshchuk, prin intermediul Telegram.

"Mulțumesc pentru munca depusă! Victoria terestră se făurește în ceruri!", a scris el.

Acest mesaj a fost urmat la scurt timp de următorul, care informa despre doborârea a încă două avioane SU-34. 

"Se pare că nu înțeleg! Piloții ruși nu trag nicio concluzie! Astăzi, în jurul orei 9.00, în direcțiile Avdiivka și Mariupol, încă două Su-34 ale invadatorilor au fost distruse! Împreună - spre victorie!" a adăugat Oleshchuk. 

În același timp, încă nu este clar care este soarta piloților ruși care se aflau la manşa avioanelor Su-34 doborâte. De asemenea, Forțele Aeriene nu au precizat ce armă a fost folosită pentru doborârea avioanelor rusești.

Sukhoi Su-34 (NATO: Fullback) este principalul bombardier de luptă din prima linie de front al Rusiei, proiectat în principal pentru lansarea de bombe ghidate cu laser sau rachete ghidate cu rază lungă de acțiune asupra țintelor terestre.

Rusia a pierdut aproape o duzină de avioane Su-34 numai în luna februarie, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene. Se estimează că fiecare avion costă aproximativ 36 de milioane de dolari.

De asemenea, două avioane rusești A-50 au fost doborâte de forțele ucrainene în ianuarie și februarie, fiecare costând aproximativ 330 de milioane de dolari.

Doborârile repetate reprezintă un dezavantaj semnificativ pentru forțele rusești, care se străduiesc să producă mai mult de câteva zeci de avioane de luptă noi în fiecare an din cauza sancțiunilor străine. După cum notează Forbes, acestea pierd avioane de 20 de ori mai repede decât le pot înlocui.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel