Filipine a primit aprobarea să cumpere elicoptere de atac Apache sau Viper din SUA

Eduard Pascu / 01 mai 2020 / 16:20

Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare (DSCA) a aprobat statului Filipine achiziția de elicoptere Boeing AH-64E Apache Guardian sau Bell AH-1Z Viper, transmite Janes. 

Acordul prevede șase elicoptere, echipamente, arme, piese de schimb, instruire, asistență și alte servicii, și sunt evaluate la aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru Apache și 450 milioane de dolari pentru Viper.
"Filipine are în vedere aeronavele AH-64E, fie AH-1Z pentru a își moderniza capacitățile elicopterului de atac", se arată în documentul DSCA.

Deși aprobarea Apache include mai multe echipamente, nu este clar de ce ar trebui să existe o diferență de preț mai mare de -1 miliard de dolari între cele două oferte.

Forța aeriană filipineză (PAF) deține în prezent opt elicoptere de atac ușor AgustaWestland A109E Power pe care le-a primit în 2015, precum și 12 elicoptere McDonnell Douglas 500MG mult mai vechi.

În noiembrie 2019, PAF a primit două elicoptere Cobra Bell AH-1 Cobra din Iordania. Acestea sunt folosite pentru antrenamente de atac până la sosirea noilor platforme.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy