F-35 a fost testat în interceptarea unei rachete cu rază lungă de acțiune

DefenseRomania Team / 17 sep 2019 / 18:48

Echipa Lockheed Martin a efectuat recent o demonstrație a tehnologiei sale de ultimă oră. Aceasta a confirmat rolul principal al avionului F-35 care împreună cu avionul U-2 câștigă teren față de amenințările din viitor, transmite defenceblog.

Lockheed Martin a transmis luni că Advanced Development Program (ADP) - cunoscut în mod obișnuit sub numele de Skunk Works -, sub coordonarea Missile Defense Agency și US Air Force au conectat cu succes avioanele F-35 și U-2 cu o multi-stație de la sol, de ultimă generație, care asigură distribuția informațiilor sensibile pe mai multe platforme.

În timpul demonstrației, numit Project Riot, un F-35 a detectat, cu senzorii de la bord, lansarea unei rachete cu rază lungă de acțiune și a distribuit informațiile prin intermediul avionului U-2 către comandamentul de apărare aeriană de pe teren, permițând comandantului să ia rapid decizia de combatere a amenințării. Prin această conectivitate s-a redus cronologia datelor între decizii de la minute la secunde, ceea ce este esențial pentru combaterea adversarilor și a amenințărilor avansate din ziua de astăzi.

Un nou pas în tehnologia lui F-35

 

„Această demonstrație întărește angajamentul nostru de a oferi o conștientizare completă a câmpului de luptă și o interoperabilitate perfectă pentru a permite operațiunile pe mai multe domenii”, a declarat John Clark, vicepreședintele la Lockheed Martin și coordonator al programului Skunk Works. „Cu senzorii săi de rază lungă, procesarea de la bord și capacitatea de a opera în și în jurul mediilor contestate, aeronava U-2 continuă să joace un rol esențial în demonstrarea noilor capabilități astăzi, în timp ce transformă operațiunile pentru spațiul de luptă de mâine.”

F-35, cu senzorii și conectivitatea sa avansată, este capabil să adune și să transmită fără probleme informații critice care să permită forței comune să fie mai protejată și mai eficientă”, a declarat Greg Ulmer, vicepreședinte Lockheed Martin și director general pentru programul F-35. „Niciun alt avion de luptă din lume nu are această capacitate - și acest test a fost un pas critic spre deblocarea întregului potențial pentru operațiuni cu mai multe domenii.”

Proiectul Riot din cadrul programului Skunk Works se bazează pe o serie de demonstrații a sistemelor deschise care dovedesc modul în care informațiile pot fi transmise rapid către o vastă rețea conectată din diferite domenii: aeriene, terestre, maritime, spațiale și cibernetice.

Vezi și: Sistemul THAAD a interceptat cu succes o rachetă balistică - VIDEO

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy