F-35 a fost testat în interceptarea unei rachete cu rază lungă de acțiune

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Echipa Lockheed Martin a efectuat recent o demonstrație a tehnologiei sale de ultimă oră. Aceasta a confirmat rolul principal al avionului F-35 care împreună cu avionul U-2 câștigă teren față de amenințările din viitor, transmite defenceblog.

Lockheed Martin a transmis luni că Advanced Development Program (ADP) - cunoscut în mod obișnuit sub numele de Skunk Works -, sub coordonarea Missile Defense Agency și US Air Force au conectat cu succes avioanele F-35 și U-2 cu o multi-stație de la sol, de ultimă generație, care asigură distribuția informațiilor sensibile pe mai multe platforme.

În timpul demonstrației, numit Project Riot, un F-35 a detectat, cu senzorii de la bord, lansarea unei rachete cu rază lungă de acțiune și a distribuit informațiile prin intermediul avionului U-2 către comandamentul de apărare aeriană de pe teren, permițând comandantului să ia rapid decizia de combatere a amenințării. Prin această conectivitate s-a redus cronologia datelor între decizii de la minute la secunde, ceea ce este esențial pentru combaterea adversarilor și a amenințărilor avansate din ziua de astăzi.

Un nou pas în tehnologia lui F-35

 

„Această demonstrație întărește angajamentul nostru de a oferi o conștientizare completă a câmpului de luptă și o interoperabilitate perfectă pentru a permite operațiunile pe mai multe domenii”, a declarat John Clark, vicepreședintele la Lockheed Martin și coordonator al programului Skunk Works. „Cu senzorii săi de rază lungă, procesarea de la bord și capacitatea de a opera în și în jurul mediilor contestate, aeronava U-2 continuă să joace un rol esențial în demonstrarea noilor capabilități astăzi, în timp ce transformă operațiunile pentru spațiul de luptă de mâine.”

F-35, cu senzorii și conectivitatea sa avansată, este capabil să adune și să transmită fără probleme informații critice care să permită forței comune să fie mai protejată și mai eficientă”, a declarat Greg Ulmer, vicepreședinte Lockheed Martin și director general pentru programul F-35. „Niciun alt avion de luptă din lume nu are această capacitate - și acest test a fost un pas critic spre deblocarea întregului potențial pentru operațiuni cu mai multe domenii.”

Proiectul Riot din cadrul programului Skunk Works se bazează pe o serie de demonstrații a sistemelor deschise care dovedesc modul în care informațiile pot fi transmise rapid către o vastă rețea conectată din diferite domenii: aeriene, terestre, maritime, spațiale și cibernetice.

Vezi și: Sistemul THAAD a interceptat cu succes o rachetă balistică - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel