F-16 Fighting Falcon și Super Hornet pe cerul României (Foto)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Aeronavelor F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române li s-au alăturat în această perioadă aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), și F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale americane, pentru a executa misiuni de antrenament în comun.

Astfel, Baza 86 Aeriană găzduiește acum cele două detașamente ale partenerului american:Detașamentul din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), compus din aproximativ 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet.

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 150 de militari și opt aeronave F-16 Fighting Falcon.

Aeronavele SUA vor executa, în această perioadă, și misiuni de Poliție Aeriană Întărită, împreună cu aeronave românești și cu cele ale detașamentului Forțelor Aeriene Italiene, care se află în România din luna decembrie a anului trecut.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel