F-15, F-16 și C-130 americane sosesc în Polonia pentru exercițiul Agile Combat

Gheorghita Orjanu |
Data publicării:

Avioane de luptă multirol F-15E Strike Eagle și F-16 Fighting Falcon, precum și aeronave de transport C-130 ale Forțelor Aeriene din Europa ale SUA (US AFE) au ajuns în Polonia pentru a participa la un exercițiu de luptă, de tipul ACE (Agile Combat Employment).

''Câteva zeci de avioane F-15 și F-16 au aterizat astăzi în Polonia. US_EUCOM [Comandamentul militar american din Europa] exersează desfășurarea rapidă a forțelor aeriene în Europa folosind, printre altele, baze aeriene poloneze'', a scris, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, pe Twitter, la data de 19 aprilie.

Activitatea are loc în cadrul rotației 21.2 a detașamentului de aviație  (Aviation Detachment Rotation 21.2).

Aeronavele F-15 aparțin Escadrilei 492 Vânătoare din Aripa 48 Luptă dislocată la baza aeriană Lakenheath, Anglia. F-16 sunt din Escadrila 480 Vânătoare a Aripii 52 Luptă de la baza aeriană Spangdahlem, Germania, iar avioanele C-130J Super Hercules fac parte din Escadrila 37 Transport Aerian a Aripii 86 Transport Aerian de la baza aeriană Ramstein, Germania.

Exercițiile ACE au la bază o schemă operațională proactivă și reactivă, de manevră, executată sub presiunea unei amenințări pentru a crește rata de supraviețuire, concomitent cu generarea puterii de luptă, se precizează în comunicatul US AFE, din 19 aprilie, privind dislocarea aeronavelor în Polonia.

Avioanele F-15 vor fi dislocate la Baza Aeriană Tactică 32 Lask, iar cele F-16 la Baza Aeriană Tactică 31 Krzesiny. Aeronavele C-130 vor opera de la Baza Aeriană Chièvres, Belgia, pentru a asigura nevoile de transport aerian necesare evenimentului ACE.

După exercițiu, aeronavele F-15 vor participa la un antrenament comun cu elemente ale Forțele Aeriene poloneze, în scopul menținerii unui nivel ridicat al pregătirii de luptă și dezvoltării interoperabilității.

„Oportunitățile de a ne antrena alături de aliații noștri polonezi sunt de o valoare incredibilă și de o importanță critică. Ne permite să ne perfecționăm abilitățile de luptă, să construim relații durabile și să învățăm să acționăm fără probleme ca o forță combinată”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul US AFE. „Rotațiile detașamentelor de aviație fac ambele națiuni mai puternice, dezvoltând aviatori extrem de capabili, gata să asigure puterea aeriană de luptă, oricând și oriunde.”

Prezența în Polonia a Forțelor Aeriene americane permite Statelor Unite și aliaților săi să se pregătească pentru a răspunde decisiv la o serie de amenințări globale și pentru a sprijini mai bine operațiile aeriene, se precizează la finalul comunicatului US AFE.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel