Cum se pregăteşte Ucraina să primească avioane F-16: Dezvoltarea infrastructurii aerodromurilor, printre principalele obiective

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Oleksandr Pavliuk, prim-adjunctul ministrului Apărării al Ucrainei, a anunțat pe rețelele sale de socializare că, în timpul conferinței din Danemarca, partenerilor occidentali le-a fost prezentat conceptul unei structuri speciale în cadrul Ministerului uc
Oleksandr Pavliuk, prim-adjunctul ministrului Apărării al Ucrainei, a anunțat pe rețelele sale de socializare că, în timpul conferinței din Danemarca, partenerilor occidentali le-a fost prezentat conceptul unei structuri speciale în cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, datorită căreia va fi organizată integrarea avioanelor de luptă F-16 în sistemul Forțelor de Apărare ale Ucrainei. Sursa Foto: Oleksandr Pavliuk.

Ucraina a înființat o structură dedicată pentru a facilita integrarea completă a avioanelor de luptă multirol F-16 în forțele sale de apărare. Ministerul Apărării a prezentat un concept care prezintă etapele integrării, subliniind sprijinul continuu pentru acest proces. Scopul este de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei. Formarea acestei structuri specializate marchează un pas important spre integrarea eficientă a F-16 în Forțele Armate ale Ucrainei.

Recent, prim-adjunctul ministrului apărării al Ucrainei, generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk, a prezentat conceptul acestei integrări în cadrul unei conferințe la Copenhaga, potrivit Defense Express.

Oleksandr Pavliuk a anunțat pe rețelele sale de socializare că, în timpul conferinței din Danemarca, partenerilor occidentali ai Ucrainei le-a fost prezentat conceptul unei structuri speciale în cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, datorită căreia va fi organizată integrarea avioanelor de luptă F-16 în sistemul Forțelor de Apărare ale Ucrainei.

Se așteaptă că programul să aibă două etape de desfășurare: "fast track", proiectată până la sfârșitul anului 2024. În a doua etapă se vorbește deja despre "scalare", dar fără detalii specifice. 

Principalele domenii de activitate ale noii structuri vor fi o gamă destul de largă de sarcini importante pentru integrarea eficientă a F-16 - de la aspecte juridice și financiare până la dezvoltarea bazelor aeriene.

În special, este vorba despre dezvoltarea infrastructurii aerodromurilor, inclusiv a sistemelor de apărare aeriană, selecția și formarea piloților și a altor categorii de personal, susținerea ciclului de viață al luptătorilor și a logisticii.

În ceea ce privește aerodromurile, Pavliuk notează că, începând cu luna noiembrie a acestui an, cu participarea specialiștilor străini, se efectuează evaluarea acestora pentru operarea în continuare a avioanelor de luptă F-16. În același timp, el amintește că primii piloți ai Forțelor Aeriene ale Ucrainei sunt în prezent în curs de pregătire pentru aceste aeronave.

Aici merită menționată știrea recentă potrivit căreia Pentagonul a anunțat alocarea de piese de schimb pentru Ucraina, care vor fi suficiente pentru cel puțin 90 de zile, în timp ce avioanele vor fi întreținute în Polonia.

Dezvoltarea capacităților de aviație tactică ale Forțelor Armate ale Ucrainei și, în același timp, reînarmarea escadrilelor se numără printre prioritățile cheie ale Ucrainei.

Cu ajutorul experților străini, Ucraina continuă să evalueze aerodromurile pentru avioane de luptă multi-rol. De asemenea, Statele Unite intenționează să furnizeze piese de schimb pentru avioanele de vânătoare care vor fi transferate în Ucraina.

După cum s-a raportat anterior, primii piloți și tehnicieni ucraineni își continuă acum pregătirea pe F-16, care a început în august 2023.

De asemenea, centrul european de pregătire pentru piloții de vânătoare F-16 a fost deschis recent în România. Centrul a fost creat ca urmare a cooperării dintre România și Olanda, în parteneriat cu Lockheed Martin și cu sprijinul Danemarcei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel