Cehia cumpără elicoptere militare produse de compania americană Bell

Eduard Pascu |
Data publicării:

Republica Cehă a anunţat marţi că va achiziţiona 12 elicoptere de luptă şi multirol produse de compania americană Bell, pentru a înlocui vechile aparate MI-24 de concepţie sovietică, transmite AFP, anunță Agerpres.

Contractul, a cărui valoare este estimată la circa 570 de milioane de euro, ar urma să fie semnat până la sfârşitul anului, potrivit ministrului ceh al apărării, Lubomir Metnar. În această sumă vor fi cuprinse de asemenea muniţiile, piesele de schimb, un simulator pentru antrenament şi instruirea personalului.

Armata cehă ar urma astfel să se doteze cu opt elicoptere multirol UH-1Y Venom şi cu patru elicoptere de luptă AH-1Z Viper.

''Armata are nevoie de elicoptere noi. Cu cât ne debarasăm mai repede de tehnologia rusească, cu atât mai bine'', a spus ministrul Lubomir Metnar. ''Din acest motiv dorim să semnăm acordul anul acesta pentru a putea dispune de aceste echipamente până în anul 2023'', a precizat oficialul ceh.

Anterior, Republica Cehă a respins o ofertă pentru elicoptere italiene Agusta Westland AW139.

Vezi și: Cehia cumpără elicoptere Bell AH - 1Z Viper

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel