Canada: Un avion militar face drum întors din cauza coronavirusului

Un avion militar canadian, care zbura joi spre Letonia în cadrul unei misiuni NATO, a fost obligat să se întoarcă în Canada de teamă că trupele aflate la bord fuseseră expuse la COVID-19, a informat duminică Ministerul Apărării de la Ottawa, relatează AFP.

Decizia a fost luată atunci când forţele armate canadiene au aflat că un individ de la baza militară Trenton (Ontario), de unde decolase avionul, a fost testat pozitiv la coronavirus, a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministrului Apărării, Jessica Lamirande.

Persoana în cauză ar fi putut intra în contact cu cei 70 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul avionului, a subliniat ea.

"Sănătatea şi bunăstarea membrilor noştri şi ale aliaţilor şi partenerilor din Letonia sunt o prioritate", a scris Jessica Lamirande într-un e-mail transmis AFP. "Decizia fost luată de a face drum întors în loc să aterizeze în Letonia pentru a evita răspândirea bolii", a adăugat purtătoarea de cuvânt, potrivit Agerpres.

Soldaţii vor fi nevoiţi să stea în carantină 14 zile la Trenton înainte de a fi desfăşuraţi din nou în străinătate, a spus ea, precizând că incidentul nu a avut niciun efect major asupra misiunii canadiene în Letonia.

Canada are circa 540 de militari trimişi în Letonia unde conduc, din 2017, un grup tactic al Alianţei Nord-Atlantice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel