Belgia cumpără 34 de avioane F-35A

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul Apărării al SUA a acordat companiei Lockheed Martin aproape 5 miliarde de dolari în contracte legate de F-35 Lightning II Joint Strike Fighter, inclusiv unul care introduce oficial Belgia în programul de achiziții, transmite Janes.

Cele trei contracte, anunțate pe 31 martie, atribuite de autoritatea contractantă US Naval Air Systems Command (NAVAIR) se ridică la 4,96 miliarde de dolari.

Primul contract, și cel mai mare, în valoare de 4,4 miliarde de dolari acoperă achizițiile a 78 de avioane F-35, dintre care 48 de aeronave sunt varianta F-35A pentru US Air Force (USAF), 14 avioane sunt varianta F-35B cu decolare scurtă și aterizare verticală pentru US Marine Corps (USMC), iar 16 aeronave sunt varianta F-35C pentru portavion destinată US Navy (USN). Contractele trebuie onorate până în martie 2023.

Un al doilea contract în valoare de 202,8 milioane de dolari este pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a Edwards Air Force Base (AFB) din California, Baza Aeriano- Navală Patuxent River din Maryland, Fort Worth în Texas și Orlando în Florida. Lucrările la aceste baze trebuie finalizate până în septembrie.

În cele din urmă, a fost acordat un contract de 22,9 milioane de dolari pentru a aduce Belgia în program, în mod oficial. "Acesta face parte din acordul guvernului belgian cu guvernul SUA, în valoare de 5,1 miliarde de dolari pentru achiziția de echipamente necesare pentru avioanele F-35", transmite Ministerul Apărării al SUA. Belgia este cel mai recent client Lockheed Martin. Aceasta a comandat 34 de avioane F-35A care urmează să fie livrate între 2023 și 2030.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel