Avion militar rusesc, doborât în Siria. Delegația israeliană, la Moscova

Raluca Andrei |
Data actualizării: | Data publicării:

O delegaţie israeliană se va deplasa joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale după ce un avion al Rusiei a fost doborât accidental de către aliatul său sirian într-un raid israelian.

Condusă de generalul Amikam Norkin, şeful forţelor aeriene, delegaţia va prezenta "raportul situaţiei din această seară (de luni spre marţi) (...) privind toate aspectele sale", a indicat armata israeliană într-un comunicat.

"În plus, ei vor prezenta tentativele continue ale Iranului de a transfera arme strategice organizaţiei teroriste Hezbollah şi de a stabili o prezenţă militară iraniană în
Siria", adaugă sursa citată.

Luni, un avion rus a fost doborât din greşeală de apărarea antiaeriană a aliatului său sirian, ucigând pe toţi cei 15 membri ai echipajului, într-un moment în care rachete israeliene vizau depozite de muniţii din provincia siriană Latakia (nord-vest).

Armata rusă i-a acuzat mai întâi pe piloţii israelieni că s-au servit de aparatul rus ca acoperire pentru a scăpa de tirurile siriene, ceea ce Israelul a negat.

Ce spune Israelul

Conform acestuia, avionul Rusiei nu se afla la locul operaţiunii atunci când avioanele israeliene au lovit un sit al armatei siriene şi a fost atins când aceste aparate reveniseră deja în spaţiul israelian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat marţi "tristeţea" într-o convorbire telefonică avută cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a promis asistenţă din partea Israelului în derularea anchetei cu privire la tragicul incident.

Preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit de un "concurs de circumstanţe accidentale tragice" şi a cerut taberei israeliene să nu permită repetarea acestui gen de situaţii.

Norkin va fi însoţit la Moscova de ofiţeri de informaţii, a precizat armata israeliană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel