Aviația Strategică a Federației Ruse a fost alertată pentru executarea de exerciții cu lansări de rachete

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 06.07.2021, că bombardiere strategice de tip Tu-160 și Tu-95MS, capabile să poarte armamente nucleare, participă la manevrele Aviației cu rază lungă de acțiune, care au început în Rusia.

“În total, la exerciții participă aproximativ 20 de unități de tehnică de aviație, inclusiv bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, precum și avioane-cisternă Il-78”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de principalele agenții din Rusia (Interfax, Tass, RIA Novosti).

Pentru participarea la exerciții, au fost alertate unități militare aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din Regiunile Saratov, Amur, Irkutsk și Ryazan.

“În timpul activităților de pregătire pentru luptă, echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune vor îndeplini misiuni de redislocare a tehnicii de aviație pe aerodromuri operative, vor executa zboruri de instrucție cu realimentare în aer și vor întrebuința mijloacele de distrugere de aviație împotriva unor ținte terestre din poligoane”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Exercițiul tactic de zbor, care va dura până pe 09 iulie, se desfășoară sub conducerea comandantului Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash.

După cum au informat reprezentanții ruși, în primele ore ale exercițiului, bombardiere strategice Tu-95MS ale Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat zboruri pe timp de noapte, cu lansări de rachete de croazieră.

“În Regiunea Saratov, în cadrul marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune de pe aerodromul Engels, echipaje ale bombardierelor Tu-95MS au executat zboruri pe timp de noapte. Personalul a îndeplinit misiuni de scoatere a tehnicii de aviație de sub atacul adversarului convențional, precum și lansări de rachete de croazieră”, au informat reprezentanții ministerului.

Avioanele Tu-160 și Tu-95MS reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare rusești.

Echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific.                  

Comentariul autorului: Exercițiul tactic de zbor desfășurat în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse are loc pe fondul unor activități de pregătire pentru luptă de amploare desfășurate de forțele NATO în diverse regiuni, în special din Europa.

Astfel, probabil că, în zilele următoare, bombardierele strategice rusești vor îndeplini misiuni de patrulare deasupra apelor neutre din mai multe zone fierbinți. Între acestea se află și Regiunea Mării Negre, unde este în curs de desfășurare exercițiul NATO Sea Breeze-2021.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel