”Am eliminat sabotorii ucraineni”. FSB anunţă ”lichidarea” unor ucraineni care încercau să intre în Rusia

Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Serviciul secret al FSB al Rusiei spune că forțele de securitate ruse au ucis duminică un grup de „sabotori” ucraineni care încercau să intre în Rusia. 

Comunicatul arată că cei patru au murit la granița Ucrainei cu regiunea rusă Briansk.

Serviciul rus de securitate FSB a anunţat luni că un "grup de sabotori" ucraineni format din patru persoane a fost "lichidat" în timp ce încerca să intre duminică în regiunea Briansk a Rusiei care se învecinează cu Ucraina, au anunţat agenţiile de presă rusă, citate de Reuters.

"Ca urmare a unor ciocniri din 25 decembrie 2022, patru sabotori care au încercat să pătrundă din Ucraina pe teritoriul regiunii Briansk au fost eliminați", se arată în comunicatul FSB.

În același timp, a fost difuzat un videoclip care arată patru cadavre însângerate în uniforme militare și mai multe arme. Potrivit declarației părții ruse, pe lângă arme de foc, presupușii sabotori aveau și bombe artizanale și urmau să „comite acte de terorism și sabotaj”.

Potrivit FSB, presupuşii sabotori erau înarmaţi cu arme de fabricaţie străină şi patru dispozitive explozive improvizate.

Ucraina nu a comentat incidentul. Agenția AFP a scris că nu a putut verifica afirmațiile. Totodată, ea a reamintit că Rusia se confruntă cu o serie de explozii și alte incidente de la atacul său militar asupra Ucrainei, pe care Moscova îl atribuie ucrainenilor. La Briansk, de exemplu, în aprilie, a ars un depozit de combustibil, folosit probabil și de armata rusă.



 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel