Patriot, pe repede înainte. Pregătirea militarilor ucraineni se va finaliza mai rapid decât era planificat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii ucraineni au ajuns la baza militară Fort Sill din Oklahoma la mijlocul lunii ianuarie și se pare că pregătirea pe sistemul Patriot decurge mai repede decât se credea.

Potrivit lui Boris Kremenețki, atașatul militar de la Ambasada Ucrainei în Statele Unite, militarii ucraineni se antrenează cu sistemele de rachete antiaeriene Patriot, iar lucrurile decurg mai repede decât preconizau instructorii americani, astfel încât pregătirea s-ar putea finaliza în doar câteva săptămâni.

Ajunși în Statele Unite la mijlocul lunii ianuarie militarii au fost preluați de instructorii americani. La acel moment, Pentagonul a spus că, pentru a putea opera eficace un sistem modern de apărare aeriană, pregătirea va dura câteva luni.

Cu toate acestea, potrivit lui Boris Kremenețki, termenul a fost scurtat datorită experienței armatei ucrainene.

"Vorbim de săptămâni, nu pot da un răspuns exact... A trecut aproape o lună de când au sosit. De obicei, dacă începi să predai de la zero, perioada de pregătire poate dura de la câteva luni până la un an", a spus ataşatul militar.

 

Program de instruire de tip ToT - Train the trainee

Programul de pregătire din Oklahoma prevede că ucrainenii nu numai că vor stăpâni rapid sistemul modern de apărare aeriană, dar vor fi gata să devină instructori pentru alți militari după întoarcerea acasă, ceea ce înseamnă că nivelul de informații care se livrează acum este unul deosebit de ridicat.

Kremenețki nu a menționat numărul exact de ucraineni care urmează antrenamentul din SUA. În același timp, el a remarcat că există destui specialiști care să lucreze cu Patriot în Ucraina, așa că principala problemă este ca Ucraina să primească cât mai multe dintre aceste sisteme.

„Acest sistem va îmbunătăți considerabil capacitățile noastre de apărare aeriană, în special împotriva rachetelor balistice. Prin urmare, este o îmbunătățire semnificativă a capacității sistemului nostru de apărare aeriană. Desigur, un sistem pe care îl obținem nu este suficient. Lucrăm la obținerea mai mult, suntem pregătiți, avem specialiști pe care suntem gata să-i trimitem pentru pregătire ulterioară”, a menționat Kremenețki.

Washingtonul a anunțat transferul primului sistem Patriot în Ucraina pe 21 decembrie, ca parte a următorului pachet de ajutor militar. După aceea, Germania a promis că va furniza Patriot Ucrainei.

De asemenea, Țările de Jos vor livra Ucrainei lansatoare pentru a fi integrate în sistemul de apărare aeriană Patriot și o serie de rachete.

”Am înțeles că Țările de Jos vor furniza rachete, lansatoare și (vor asigura n.r. ) antrenamentul pentru Patriot și că Germania va furniza o baterie Patriot”, a declarat un oficial militar de rang înalt de la Pentagon.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel