Rusia va disloca noile sisteme S-500 în Peninsula Crimeea

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui interviu acordat jurnalului Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din pe 17.03.2021, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Aleksandr Dvornikov, a declarat că cele mai noi sisteme de rachete antiaeriene S-500 și S-350 pot intra în dotarea forțelor dislocate în Crimeea și în alte regiuni din sud-vestul țării în orice moment.

“Regiunea Militară Sud are prioritate în ceea ce privește dotarea cu arme moderne. Prin urmare, introducerea celor mai noi sisteme de rachete antiaeriene S-500 și S-350 în înzestrarea armatei noastre de forțe aeriene și apărare antiaeriană poate avea loc în orice moment, în scopul modernizării sale”, a precizat Dvornikov.

Pe de altă parte, comandantul trupelor regiunii a menționat că, în prezent, modernizarea apărării antiaeriene de pe teritoriul peninsulei nu este neapărat necesară. Potrivit declarațiilor sale, unitățile de apărare antiaeriană din regiune sunt dotate cu sisteme moderne de rachete antiaeriene de tip S-400, care au fost produse în anii 2016 și 2017.

“În Peninsula Crimeea a fost desfășurat un sistem de apărare antiaeriană destul de puternic. Acesta este capabil să respingă atacurile aeriene ale adversarului și să acționeze în toate direcțiile, la orice altitudine și viteză”, a spus Dvornikov.

Anterior, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că finalizarea testelor și introducerea în înzestrare a sistemelor de rachete antiaeriene S-500 sunt planificate pentru anul 2021.

Comentariul autorului: În prezent, Federația Rusă dispune în Regiunea Mării Negre de șapte divizioane de rachete antiaeriene S-400. Cinci dintre acestea sunt dislocate în Crimeea, iar alte două în Ținutul Krasnodar.

Pe teritoriul peninsulei sunt constituite două regimente de rachete antiaeriene, în compunerea Diviziei 31 Apărare Antiaeriană - Sevastopol din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud. Este vorba despre Regimentul 12 Rachete Antiaeriene - Sevastopol, cu două divizioane dislocate la Sevastopol și Evpatoria, și Regimentul 18 Rachete Antiaeriene - Feodosia, cu trei divizioane dislocate la Feodosia, Dzhankoy și Kerci.

În Ținutul Krasnodar este dislocat Regimentul 1537 Rachete Antiaeriene - Novorossiysk aparținând Diviziei 51 Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don. Cele două divizioane ale acestuia sunt dislocate la Novorossiysk și Soci.

În compunerea fiecărui regiment de rachete antiaeriene dotat cu sisteme de rachete antiaeriene S-400 cu rază lungă de acțiune se află și câte un divizion înzestrat cu complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, cu rază scurtă de acțiune. Acestea au ca misiune asigurarea protecției sistemelor S-400 împotriva atacurilor adversarului.  

Însă noile sisteme S-500 nu vor înlocui sistemele S-400, ci vor lucra împreună cu acestea. După cum au anunțat oficialii ruși, rachetele sistemului S-500 vor avea o bătaie crescută de 600 de kilometri, față de 400 de kilometri la S-400, și vor fi întrebuințate preponderent, împotriva rachetelor hipersonice și a sateliților din Cosmosul apropiat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel