Rusia continuă provocările. Două avioane Su-35 au interceptat din nou o aeronavă a US Navy (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă: Interceptarea agresivă din anul 2020, când o aeronavă Su-35 a zburat foarte aproape de un avion P-A8 Poseidon.
Imagine ilustrativă: Interceptarea agresivă din anul 2020, când o aeronavă Su-35 a zburat foarte aproape de un avion P-A8 Poseidon.

Două avioane de vânătoare ruseşti Su-35 au "interceptat" în mod nesigur şi neprofesionist, recurgând la manevre aeriene periculoase, un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon al US Navy care zbura în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană, a anunțat marţi Flota a 6-a a SUA şi Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.

Marina Statelor Unite a declarat că modul în care piloţii ruşi au ales să intercepteze aeronava P-8A Poseidon este de condamnat, deoarece aceştia au recurs la manevre nesigure şi provocatoare. Cele două avioane ruseşti Su-35 s-au poziţionat de o parte şi de alta a aeronavei americane, la doar câţiva metri de aripile avionului P-8A Poseidon, restricţionând foarte mult spaţiul de manevră.

US Navy a subliniat că astfel de manevre au dat dovadă de neprofesionalism din partea piloţilor ruşi, deoarece, pe parcursul celor 65 de minute cât a durat interceptarea, au pus în pericol siguranţa zborului pentru toate aeronavele implicate, crescând astfel posibilitatea producerii unor coliziuni în spaţiul aerian.

Este al treilea incident de acest fel care are loc în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană, în mai puţin de două luni.

Pe 15 aprilie, un Su-35 al Forţelor Aeriene Ruse a interceptat, în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană, o aeronavă P-8A a Statelor Unite, efectuând, şi de acesta dată, o manevră de interceptare, nesigură și neprofesionistă.

Patru zile mai târziu, pe 19 aprilie, avioane de vânătoare ruseşti Su-35 au interceptat de două ori un avion P-8A Poseidon al US Navy, care opera în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană.

Atunci, prima interceptare nu a fost făcută într-un mod periculos, dar în cazul celei de-a doua ruşii nu au mai ţinut cont de reguli şi au zburat prin faţa aeronavei americane la mai puţin de 25 de metri.

Statele Unite cer Rusiei să respecte standardele internaționale pentru siguranța zborului precum și acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor în și peste marea liberă. Acordul din 1972 a fost semnat de SUA și URSS și subliniază că ambele părți se angajează pentru siguranța navigației și siguranța zborului peste apele internaționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel