Istoria

Istoricul Alin Ciupală explică de ce România s-a îndreptat, la sfârşitul secolului XIX, spre o alianţă cu Germania şi care a fost contextul în care s-a semnat acest tratat, în perioada în care se puneau bazele formării Antantei.

Scris de: Mihai Ciobanu       19 aug, 16:50

Bătălia de la Stalingrad – Volgograd-ul de azi - reprezintă nu doar un important moment de cotitură pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial, ci și o adevărată tragedie pentru Armata Română.

Scris de: Tudor Curtifan       18 aug, 13:14

Japonia a adus joi un omagiu victimelor atacului nuclear lansat în urmă cu 73 de ani de Statele Unite asupra oraşului Nagasaki, în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Scris de: S.I. Catalin       09 aug, 12:14

Acum 101 ani, românii strigau la Mărășești ”Pe aici nu se trece”, și nu s-a trecut. Istoricul Manuel Stănescu ne prezintă câteva aspecte specifice acelui an de foc pentru țara noastră, într-un interviu exclusiv.

Scris de: Sebastian Florea       06 aug, 11:14

Pe 4 august 1919, acum 99 de ani, Armata Română desăvârșea una din cele mai importante acțiuni din istoria sa - intrarea în Ungaria, cucerirea Budapestei și distrugerea Republicii Sovietice Ungare.  

Scris de: Tudor Curtifan       04 aug, 16:52

Aproximativ 800 de grenade incendiare, provenind din Primul Război Mondial, au fost scoase de pirotehnişti din depozitul descoperit la Topliţa. Operațiunea va fi reluată miercuri dimineața.

Scris de: Bianca Ştefan       31 iul, 21:42

Daniela Zaharia, istoric, a vorbit despre Marea Unire, dar și despre primul Jihad din lumea arabă.

Scris de: Florentina Constantin       29 iul, 17:40

Istoricul Daniela Zaharia a declarat, în cadrul unui interviu DCNews, că România a avut doi negociatori în Conferința de Pace de la Paris, Ionel Brătianu, cel rău, și Alexandru Vaida Voievod, cel bun.

Scris de: Bianca Ştefan       29 iul, 15:08

Prezentă la interviurile DCNews, Daniela Zaharia, istoric, a vorbit despre Marea Unire și intervenția României în Ungaria.

Scris de: Florentina Constantin       29 iul, 14:50

 Majoritatea ruşilor pun la îndoială faptul că astronauţii americani au ajuns pe lună în 1969, iar Statele Unite au falsificat date pentru a dovedi contrariul, potrivit unui sondaj realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei Publice din Rusia (VTsIOM), informează agenţiile de...

Scris de: Ion Voicu       29 iul, 13:50

Janina Lewandowska Dowbor, singura femeie ofițer polonez printre prizonierii luați de sovietici în timpul invaziei Poloniei, asucunde o poveste tragică.

Scris de: Tudor Curtifan       28 iul, 12:49

O echipă de cercetători a descoperit epava unei nave de război ruseşti care a naufragiat acum 113 ani în largul coastelor Coreei de Sud.

Scris de: Tudor Curtifan       19 iul, 12:17

Contribuţia Franţei şi a Misiunii Militare Franceze conduse de generalul Henri Mathias Berthelot la refacerea, dotarea şi instruirea Armatei Române în Primul Război Mondial" va fi organizată de Academia Română, joi, la Conacul General Berthelot, din comuna cu acelaşi nume, din...

Scris de: Tudor Curtifan       17 iul, 13:21

Pe data de 30 noiembrie 1939 începea așa-zisul „Război de iarnă” dintre URSS și micuța Finlanda care a avut curaj să se opună lui Iosif Vissarionovici Stalin.

Scris de: Tudor Curtifan       15 iul, 16:04

Franţa sărbătoreşte ziua naţională la 14 iulie. Aceasta marchează aniversarea căderii Bastiliei (1789). Situată în Vestul Europei, Franţa are limite Belgia, Luxemburg, Germania, Elveţia, Italia, Monaco, Marea Mediterană, Spania, Andorra, Oceanul Atlantic şi Canalul Mânecii.

Scris de: Elena Badea       14 iul, 09:47

La Kursk, Armata germană a încercat să închidă forțele sovietice într-o capcană și să distrugă Armata rusă prinsă la mijloc, întorcând decisiv războiul din Est din nou în favoarea Germaniei după dezastrul de la Stalingrad. Dar nemții au întâmpinat...

Scris de: Darius Muresan       01 iul, 16:38

William Taubman, biograful lui Nikita Hrușciov, liderul sovietic care a după moartea lui Stalin a câștigat lupta pentru putere și a condus URSS până în 1964, povestește despre o posibilă confruntare între URSS și SUA.

Scris de: Tudor Curtifan       15 iun, 22:42

În primul deceniu după Hristos, Ierusalimul se afla sub controlul Imperiului Roman. Sicarii, un grup – fanatic religios – de evrei, urmăreau șubrezirea autorității romane și eliberarea Țării Sfinte, prin acte de violență, rebeliune și asasinate. Întreaga operațiune era...

Scris de: Tudor Curtifan       11 mai, 10:47

Regele Ferdinand.  Forțelor Navale Române  i-au comemorat pe  marinarii de la bordul distrugătorului Regele Ferdinand căzuți la datorie în luna mai a anului 1944.

Scris de: Crişan Andreescu       14 mai, 10:56

Lecţie de patriotism şi respect faţă de ţară dată de un veteran în vârstă de 100 de ani. 

Scris de: Mihai Ciobanu       23 apr, 11:14

Acad. Ioan Scurtu prezintă Marea Unire din 1918 din perspectiva adevărului istoric și denunță mistificările propagandei comuniste, din țară, rusești sau ungurești, pe plan mondial.  E o lecţie a istoriei la modul general, spune acd. Scurtu. Pe de-o parte a fost acest exemplu pe care l-au...

Scris de: Victor Ionescu       12 mai, 11:14

Vizita în Israel a reprezentat pentru prim-ministrul Viorica Dăncilă un prilej de a vizita Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veșnice.  

Scris de: Vlad Manolache       25 apr, 23:41

 Viorica Dăncilă a transmis, astăzi, cu ocazia Zilei Veternalilor de Război un mesaj emoționant.

Scris de: Vlad Manolache       29 apr, 16:09

Jurnalistul Radu Tudor a făcut un apel către români să doneze câte 2 euro pentru primul centru de recuperare a militarilor români răniți în teatrele de operațiuni. 

Scris de: Vladimir Neagu       12 mai, 00:11

Militarii din Forțele Navale Române participă, în perioada 26-27 aprilie, la activități evocatoare, organizate cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”, în garnizoanele Constanţa, Brăila, Babadag şi Tulcea.

Scris de: Mircea F. Cristian       25 apr, 15:25

Vlad Țepeș este fără îndoială unul din cei mai mari domnitori din istoria țărilor române. Însă pe lângă mitul conturat în jurul lui ”Dracula”, nu foarte multe persoane cunosc faptul că Vlad Țepeș a condus un celebru ”atac de noapte”...

Scris de: Tudor Curtifan       03 iun, 15:55

În primăvara anului 334 î. Hr. la vârsta de doar 22 de ani, tânărul Alexandru Macedon avea să treacă Helespontul, începând o campanie și un război a cărui dimensiuni și consecințe nimeni nu putea vreodată să le bănuiască.

Scris de: Tudor Curtifan       12 mai, 20:48


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25