Convoiul românesc, întâmpinat de zeci de persoane la intrarea în Chișinău

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Zeci de cetățeni ai Republicii Moldova au întâmpinat convoiul umanitar românesc care a ajuns în Republica Moldova în cursul acestei zile.

Atât în Vama Leușeni, cât și pe tot traseul până la Chișinău, convoiul umanitar a fost întâmpinat de oameni cu steagurile României și Uniunii Europene, în semn de respect și solidaritate.

Portalul Deschide.md precizează că în Vamă convoiul a fost întâmpinat și de secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Holostenco,  dar și de Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță. 

(w670) Convoiul r

Foto: Convoiul românesc, așteptat de cetățeni moldoveni care fluturau steaguri tricolore, în Vama Leușeni. Sursă foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova Facebook

Totodată, la intrarea în Chișinău, convoiul românesc a fost așteptat de zeci de persoane, de toate vârstele, care fluturau steagurile României, Republicii Moldovei și Uniunii Europene.

Maia Sandu, liderul principalei formațiuni de opoziție din R. Moldova, a mulțumit României pentru „ajutorul necondiționat” și pentru lecția pe care țara noastră a dat-o în criza generată de noul coronavirus.

Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat. Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!”, a transmis Maia Sandu, pe pagina personală de Facebook.

Video: Intrarea convoiului românesc în Republica Moldova

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova de către România constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80.000 de litri de alcool sanitar.

În cursul zilei de ieri convoiul umanitar, format din 20 de camioane ale Armatei române și ale IGSU au pornit spre Republica Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel