Armata SUA prezintă dovezile: Mercenarii ruși din Wagner Group au pus mine în jurul capitalei libiene Tripoli

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mercenari Wagner în Libia
Mercenari Wagner în Libia

Comandamentul militar american pentru Africa (AFRICOM) acuză un grup de mercenari ruşi că au pus mine în jurul capitalei libiene Tripoli, încălcând astfel embargoul ONU privind armamentul în Libia, transmite AFP.

AFRICOM a susţinut într-un comunicat publicat miercuri că are 'dovezi clare că grupul Wagner, susţinut şi angajat de statul rus, a pus mine terestre şi dispozitive explozive improvizate' la Tripoli şi în împrejurimi. 'Probe fotografice verificate arată capcane şi câmpuri de mine amplasate fără discernământ în jurul periferiei oraşului Tripoli şi până la Sirte, de la jumătatea lui iunie', arată site-ul comandamentului american AFRICOM.

Grupul Wagner - cunoscut ca apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin - dă dovadă astfel 'de un dispreţ total pentru siguranţa şi securitatea libienilor', a declarat directorul pentru operaţiuni al AFRICOM, generalul de brigadă Bradford Gering. 'Tacticile iresponsabile ale grupului Wagner prelungesc conflictul şi sunt răspunzătoare de suferinţele inutile şi moartea unor civili nevinovaţi. Rusia are puterea de a-i opri, dar nu şi voinţa', a adăugat el, transmite Agerpres.

Foto AFRICOM:

2. -imagine fara descriere- (mina_libia_wagner_24562300.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (mine_libia_67680800.jpg)

 

4. -imagine fara descriere- (mine_wagner_libia_97429700.jpg)

Washingtonul acuză adesea Moscova de amestec în conflictul din Libia, prin introducerea de arme, inclusiv avioane de vânătoare, în ciuda embargoului decis de ONU din 2011.

Rusia, alături de Emiratele Arabe Unite şi de Egipt, îl sprijină pe mareşalul Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei şi încearcă de anul trecut să ocupe capitala. Ofensiva acestuia a fost îngreunată de implicarea Turciei de partea Guvernului de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli, recunoscut de comunitatea internaţională. Oraşul strategic Sirte, aflat în prezent în centrul operaţiunilor militare, este controlat de susţinători ai lui Haftar.

Vezi și: Geniștii turci dezamorsează minele în zonele eliberate de milițiile lui Haftar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel